Monets trädgård
Tillbaka
Rosor

Dagen efter Monets trädgård skulle vi fortsätta vår resa mot Provence men först gjorde vi ett nytt besök i Giverny där gick vi och strosade på Rue de Claude Monet.

Innan vi åkte på semester hade jag läst på Internet om ett ställe som heter Hotel Baudy som är café och restaurang och som har en fantastisk vildvuxen rosenträdgård. Det skulle ligga någonstans på Rue de Claude Monet inte så långt från Monets trädgård. Till slut såg vi en skylt så vi visste åt vilket håll man skulle gå. Om man kommer ut från Monets trädgård skall man gå till vänster.

Vi gick dit och tog oss en kopp cappuccino. Vi frågade om vi fick titta på rosenträdgården och naturligtvis fick vi det. Mittendörren i stora matsalen ledde rätt ut i en djungel av rosor.

Här fanns små stigar och trappor som klättrade uppför sluttningen inbäddade i rosor. Det fanns rosor som klängde högt upp i träden. Vi var helt ensamma där förutom en katt som tittade förvånat på oss. Helt klart är att folk inte känner till detta ställe. Gjorde dom det skulle det vara massor av folk här. Men det är klart, vet man inte om att det finns så är det inte lätt att hitta det. Dom skyltar ju inte mot rosenträdgården utan bara mot själva cafét. Det är nog ofta så att man åker till Giverny för att titta på Monets trädgård och sedan åker man därifrån. Men, kommer ni någon gång till Giverny och älskar rosor så är ett besök i Hotel Baudys rosenträdgård ett måste.

Nu hoppas jag att bilderna har laddats.....

It's a djungel out there

Som sagt, en djungel av rosor

Romantisk trapp

Titta vilken romantisk trapp, som på ett gammalt bokmärke

Underbar gul ros

Ĺåååh, vilken utsökt vacker ros. Och vilket friskt grönt bladverk.

Speglingar

Och här har vi trappan igen, sedd uppifrån


Till hemsidan för Giverny och Vernon
Till hemsidan för Hotel Baudy


Tillbaka
Ser du huvudmenyn till vänster? Om inte, tryck H Ä R