Tillbaka
 
Lördag den 27  mars 2004

Åter en ny dag med nya upplevelser randades. Det här var en
dag som kom att gå i matens tecken, men mer om det senare.

Vi skulle inte åka iväg förrän klockan 09.00 så därför 
bestämde vi oss att ta en promenad i omgivningarna. Solen
strålade från en klarblå himmel men temperaturen hade ännu
inte nått så högt.

Eftersom Terracina ligger vid havet tänkte vi att vi skulle 
gå ner mot stranden. I Italien är man inte lika noga med att 
hålla rent som vi är i Sverige så vägen ner mot stranden var
kantad med en hel del skräp. Förmodligen så startar städningen
lagom till turistsäsongen.

Det var en skön stärkande morgonpromenad och det är ändå något
visst med att stå och se ut över ett hav och lyssna på
bränningarna. Och så tyst och lugnt det är på en badort i
slutet av mars.
 
Villa d'Este ...

Vi åt en rejäl frukost innan det var dags att bege sig till
Villa d'Este i staden Tivoli utanför Rom.

Vi började att titta lite inomhus. Där fanns fantastiska
takmålningar ...


Överallt rinner och porlar vatten i form av fontäner och kaskader. Och även om jag personligen föredrar trädgårdar i stil med Ninfa, som vi besökte dagen innan, så är det ändå intressant att se en trädgård som Villa d'Estes. Och det är ju också något speciellt att lyssna till vatten. Och visst är det väl en magnifik syn ...


Som sagt, mycket vatten är det ...


Av många olika slag ...


Och pionerna var på god väg att slå ut ...


Eftersom Tivoli och Villa d'Este ligger högt var utsikten hänförande ...


När vi sett oss mätta på Villa d'Este så var det dags att äta oss mätta. Det var med andra ord dags för lunch. Vi var ett helt gäng som hamnade på restaurangen "Antico Ristorante Sibilla". Vi började med Antipasti. Oj oj oj vad mycket mat. Och vad gott! Det var parmaskinka, mozzarella, någon annan ost, oliver, små köttbullar i en god sås, korv med vita bönor, bruchetta och några friterade historier med någon god fyllning. Jag har säkert glömt en del. Här är en smakbit ...


Sedan var det dags för pastan. Jag ljuger inte om jag säger att det var den godast pasta jag ätit. Det var 3 sorter i den italienska flaggans färger. Den gröna var godast. Den innehöll färsk grön sparris och någon stark pepparfrukt. Det var inte bara en njutning för gomen utan även för ögat, se bara ...


Efter pastan var det dags för varmrätt. Jag tog lamm igen. Det var också gott men det var ändå antipaston och pastan som var det godaste. Nästa anhalt på resan var ett besök på ett vineri i Frascati distriktet. Och nu blev det mer mat. I form av små mumsbitar. Det var korvar och ostar och fantastiskt goda stora gröna oliver. Dom kan det där med mat italienarna. Efter vinprovningen entrade vi bussen och styrde kosan mot hotellet där middagen väntade. Den var också riktigt god. En jättestor portion ravioli, någon form av kyckling och till dessert en rejäl bit chokladtårta. När jag kom upp på rummet var det bara att ställa om alla klockor. Det var ju dags för sommartid. Så nu börjar återigen den där tiden då alla säger att "egentligen är klockan" ... Nåväl, det gällde att lägga sig tidigt för på söndagen skulle vi ge oss iväg redan kl 0800 (fast egentligen var det ju 0700).

Dag 4


Tillbaka
Ser du huvudmenyn till vänster? Om inte, tryck H Ä R